10 Tarikan Keluarga Terbaik di Langkawi

 Langkawi Attraction
Posted by Shahirul Nazmi on 13 Oct 2023

Apabila bercakap mengenai tempat percutian mesra keluarga di Malaysia, Langkawi kekal menjadi tempat popular terbaik di kalangan penduduk tempatan mahupun pelancong. Pantai-pantai yang indah dan bersih di sini sangat memukau, dengan pelbagai aktiviti menarik yang boleh dilakukan di pulau ini. Jika anda mencari tempat terbaik di Langkawi apabila anda melancong bersama keluarga, berikut adalah beberapa cadangan kami!


1. Langkawi Skycab

Tanpa sebarang keraguan, anda tidak boleh terlepas daripada Langkawi Skycab, salah satu tarikan terbaik di Langkawi! Ia adalah perjalanan yang mendebarkan namun menyeronokkan kerana anda dapat menikmati pemandangan 360 darjah yang indah dari Langkawi dari ketinggian 650m di atas paras laut.

Tempah tiket untuk Langkawi Skycab dengan kami di sini.

2. Underwater World Langkawi

Underwater World Langkawi adalah satu tarikan keluarga yang popular di Langkawi kerana pengunjung dapat meneroka pelbagai jenis hidupan laut seperti tapak sulaiman, kerang, penyu, penguin, dan banyak lagi. Terdapat juga pelbagai pertunjukan yang diadakan pada waktu petang. Di sekitar akuarium, anda boleh menjumpai papan maklumat untuk mempelajari dan mendapatkan pengetahuan lebih lanjut tentang makhluk laut.

Tempah tiket untuk Underwater World Langkawi dengan kami di sini.

3. Wildlife Park Langkawi

Wildlife Park Langkawi adalah antara tempat terbaik untuk dilawati terutamanya bersama keluarga, kerana terdapat sehingga 4 bahagian untuk semua orang menerokainya! Taman haiwan yang terlindung ini mempunyai lebih dari 150 spesies haiwan yang berbeza dan lebih dari 20 spesies burung. Selain itu, terdapat beberapa sesi memberi makan haiwan yang menarik dan pertunjukan perbualan haiwan yang seronok untuk semua orang menikmati.

Tempah tiket untuk Wildlife Park Langkawi dengan kami di sini.

4. Langkawi Kilim Geoforest Mangrove Tour

Salah satu aktiviti terbaik yang boleh dilakukan di Langkawi adalah Lawatan Bot Hutan Bakau! Lawatan ini termasuk melalui gua buaya, kolam ikan, dan melihat burung helang. Perjalanan bot ini dianggap santai dan anda boleh menikmati pemandangan yang menakjubkan di sekeliling, termasuk latar belakang Geoforest Kilim.

Tempah tiket untuk Langkawi Mangrove Tour dengan kami di sini.

5. Island Hopping Boat Tour

Anda pasti merangkumi Island Hopping dalam senarai aktiviti Langkawi yang perlu dilakukan untuk masa yang seronok! Terdapat banyak pulau popular di sekeliling Langkawi yang boleh anda terokai semasa berada dalam bot laju. Di pulau-pulau tersebut, anda juga boleh menikmati aktiviti sukan air seperti jet ski atau menyelam.

Tempah tiket untuk Langkawi Island Hopping dengan kami di sini.

6. Crocodile Adventureland Langkawi

Salah satu aktiviti utama yang boleh dilakukan di Langkawi bersama keluarga adalah mengunjungi Crocodile Adventureland Langkawi. Dikenali sebagai ladang buaya terbesar dengan lebih dari 4,000 ekor buaya, tempat ini adalah tempat terbaik untuk melihat pelbagai jenis buaya termasuk yang kurang upaya. Terdapat juga pelbagai aktiviti seperti pertunjukan buaya melompat, memancing buaya, dan lain-lain.

Tempah tiket untuk Crocodile Adventureland Langkawi dengan kami di sini.

7. Jetski Tour By Mega Water Sports

Jika anda penggemar jet ski, anda pasti akan menyukai aktiviti Jet Ski ini di Laut Andaman! Tarikan ini sebenarnya adalah salah satu aktiviti di Langkawi yang dinikmati oleh kebanyakan orang. Tiada cara yang lebih baik untuk mendapatkan pemandangan yang indah dari air laut yang jernih daripada dengan berada di atas jet ski. Terdapat 3 jenis pakej yang berbeza untuk dipilih - Island Hopping, lawatan ke pulau Dayang Bunting, atau perjalanan jet ski makan-makan. Pilih pakej yang sesuai dengan keutamaan anda!

Tempah tiket untuk Lawatan Jet Ski (Mega Water Sports) dengan kami di sini.

8. Adventure 101 Paradise Island

Paradise 101 adalah pulau harian persendirian satu-satunya di Langkawi, menjadikannya sebagai tarikan Langkawi yang terkenal. Pengunjung dapat menikmati pelbagai aktiviti menarik seperti jet ski, banana boat, dan kayak. Terdapat juga restoran yang menawarkan makanan berkualiti yang disediakan oleh chef tempatan.

Tempah tiket untuk Adventure 101 Paradise Island dengan kami di sini.

9. Langkawi Eco Marine Park

Apabila merancang senarai aktiviti di Langkawi bersama keluarga, Langkawi Eco Marine Park adalah salah satu yang wajib dimasukkan! Dikenali sebagai taman tema air laut interaktif pertama di Asia, ini adalah tempat yang sempurna untuk keluarga menikmati pembelajaran tentang kehidupan marin.

Tempah tiket untuk Taman Laut Ekologi Langkawi dengan kami di sini.

10. Splash Out Langkawi

Splash Out Langkawi adalah tempat di mana anda boleh menikmati papan luncur air yang mengujakan, permainan menarik seperti permainan laser tag, dan banyak lagi! Selain daripada permainan air, terdapat juga beberapa permainan yang tidak melibatkan air seperti Ragin' Racers.

Tempah tiket untuk Splash Out Langkawi dengan kami di sini.

Tarikan Langkawi yang manakah menjadi kegemaran anda?

Kami pasti anda sudah dalam proses merancang percutian ke Langkawi! Semasa merancang pilihan pengangkutan anda, untuk mengurangkan stres memilih yang betul, adalah lebih baik untuk sewa kereta di Langkawi dengan Langkawibook!

Dengan Langkawibook, anda boleh memilih pelbagai jenis kereta dan membuat tempahan dalam talian dengan mudah.

Recent Post

Things To Do In Langkawi Island
08 May 2024

Langkawi Attraction
07 May 2024Langkawi Attraction
17 Apr 2024

Langkawi Attraction
16 Apr 2024

Langkawi Attraction
08 Apr 2024

Langkawi Attraction
08 Apr 2024


Langkawi Attraction
08 Apr 2024Things To Do In Langkawi Island
25 Mar 2024


Things To Do In Langkawi Island
23 Feb 2024

Things To Do In Langkawi Island
31 Jan 2024


Things To Do In Langkawi Island
04 Jan 2024

Things To Do In Langkawi Island
27 Dec 2023

Things To Do In Langkawi Island
19 Dec 2023


Things To Do In Langkawi Island
04 Dec 2023

Car Rental Langkawi
04 Dec 2023

Things To Do In Langkawi Island
24 Nov 2023
Car Rental Langkawi
02 Nov 2023


Things To Do In Langkawi Island
23 Oct 2023


Things To Do In Langkawi Island
03 Oct 2023Car Rental Langkawi
31 Jul 2023
Things To Do In Langkawi Island
11 Jun 2023

Langkawi Attraction
13 May 2023

Things To Do In Langkawi Island
12 May 2023


Things To Do In Langkawi Island
30 Apr 2023

Things To Do In Langkawi Island
25 Mar 2023

How To Get To Langkawi
13 Mar 2023

Things To Do In Langkawi Island
13 Feb 2023


Things To Do In Langkawi Island
04 Dec 2022